Menu

Разлика между UTP, STP, FTP и S/FTP



Каква е разликата между UTP, STP, FTP и S/FTP?

Типът екраниране на медните кабели може да има огромен ефект върху стабилността, производителността, скоростта и дълголетието на кабела и в крайна сметка вашата мрежа. По-долу разглеждаме най-широко използваните типове екраниране, налични за Ethernet кабели и какво означават те.

Неекранирана усукана двойка (UTP)

Както се казва в заглавието, UTP кабелът няма екраниране. Това е най-използваният и основен тип кабел. Кабелът съдържа двойки проводници, усукани заедно, за да помогнат за намаляване и предотвратяване на електромагнитни смущения.

Екранирана усукана двойка (STP)

STP кабелите са подобни на UTP кабелите, където проводниците се усукват заедно и след това се увиват с екраниращ или екраниращ материал, който се състои от фолио или обвивка от медна плитка.

Усукана двойка (FTP)

При FTP кабелите всяка усукана двойка кабели е увита в екраниране от фолио, за да предпази кабела от EMI и кръстосани смущения.

Усукана двойка от екранирано фолио (S/FTP)

Кабел, който е класифициран като S/FTP или усукана двойка с екранирано фолио, е комбинация от FTP и STP екраниране. Проводниците вътре в кабела се усукват и след това се екранират с обвивка от фолио, след което групата от 4 двойки фолирани проводници се екранира чрез обвивка от фолио или гъвкава оплетка. Това осигурява най-високо ниво на защита срещу EMI и кръстосани смущения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Pisatel.net

authorОсновната идея е да пишете! Ако обичате да пишете, да споделяте статии, то Писател НЕТ е точно Вашето място за това
Научи повече →



Полезни статии

Етикети