Menu

Съвети за избор на авточасти онлайн

Авточасти онлайн
Снимка:https://i-a.d-cd.net/


Как да изберем лесно авточасти онлайн?

Ние прибятваме до закупуването на авточасти втора употреба  поради финансови причини и не можем да си позвоим да купуват нови оригинални части от производителя на марката коли или дори качествени неоригинални части или още по-лошо – не доставят такива. В тази ситуация, ни се притичат на помощ на автоморгите. 

Техният бизнес е да купуват негодни за експлоатация (и неподатливи на ремонт) автомобили за да ги разглобят и каквото могат да продадат на части и вторични суровини. Има три основни категории на такива авточасти. Първата категория включва предмети, донесени от европейските страни. Обикновено, тези части са отстранени от автомобили с пробег по-малко от 120 хил. км, и често тези елементи са запазили най-високия възможен остатъчен живот. За донорите автомобили са били редовно на сервизно обслужване и са експлоатирани без претоварване. 

Тази категория включва части от Англия (защото от острова частите втора употреба имат ниска цена). Условно, авточастите от първата категория и тяхната жизненост се оценяват на 60-75%. Втората категория включва части от източноевропейските държави както и Полша, Беларус и някои други от Прибалтика. Те са автомобили с пробег от 120 хиляди км. и повече, или вносни части от като скрап, т.е. от срязани части от автомобили. Авточастите от тази категория и тяхната жизненост варират обикновено от 35% до 55%. И последната категория – са частите от нашата държава. Обикновено са взети от кола преживяла автомобилна катастрофа, която най-често е изминала повече от 200 хиляди километра, и то както знаете в тежки условия :. претоварване, продължителна работа без прекъсване, пробег за годината 50 хиляди км. или повече. 

Оценката за техният остатъчен живот е от 15%  до 30%. 

Обобщение на статията, касаеща покупка на авточасти

В обобщение можем да кажем, че преди да купите авточастите е  най-важно – надеждно да се запознаете с техният произход. След това можете да потърсите варианти за разликата в цената, което обаче да не влияе на качеството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Pisatel.net

authorОсновната идея е да пишете! Ако обичате да пишете, да споделяте статии, то Писател НЕТ е точно Вашето място за това
Научи повече →



Полезни статии

Етикети