Menu

Мини пречиствателни станции за еднофамилни къщи

 


Поради една или друга причина, много извънградски къщи остават без достъп до канализационна мрежа. Това налага монтиране на локални пречиствателни станции, за да се реши проблема с отпадните води на домакинството. За такива малки жилища, в които обитават от 1 до не повече от 10 човека, не са необходими съоръжения с голяма мощност. За хората, които обитават малки къщички, някъде на село, въпроса с пречистване на водата просто не стои – тези хора нямат нито пералня, нито вана, нито дори тоалетна вътре в къщата. Това са хора, привикнали на спартански живот от деца и за тях е напълно естествено да си живеят така, както родителите и дядовците им.

Идва обаче момента, в който къщичката става необитаема и нейните наследници я продават. Човекът, който ще я купи няма да може да живее така, като е живял предишният и собственик. Затова първото нещо, което правят новите собственици е, да потърсят оферти за пречиствателни станции цени и модели, които да са подходящи за тях. Ремонта на една стара, еднофамилна къща често може да струва повече, отколкото е платил купувачът за нея. Като се сметнат разходите за изграждане на баня, тоалетна и кухня, сумата нараства и не е само това – вероятно ще се наложат и по-сериозни ремонти на покрива и други елементи.

Сред множеството модели индивидуални пречиствателни станции има и такива, с малък капацитет, подходящи за еднофамилни къщи. Добре е преди да започне големият ремонт, пречиствателното съоръжение да е избрано и поръчано, за да може новата канализация на къщата да се включи в него. В зависимост от технологията за пречистване на водата, някои съоръжения имат нужда от периодична профилактика, но не по-рано от две години от момента на монтажа. Ако пречиствателното съоръжение е с подходящ капацитет и се поддържа добре, то ще осигури спокойствие и комфорт при ползване на къщата за поколения напред.

Източник: Шоп онлайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Pisatel.net

authorОсновната идея е да пишете! Ако обичате да пишете, да споделяте статии, то Писател НЕТ е точно Вашето място за това
Научи повече →



Полезни статии

Етикети