Menu

Тахикардия: как да успокоите сърдечния ритъм?Тахикардия е състояние, характеризиращо се с ускорен пулс над 100 удара в минута, но ритъмът на контракциите не се нарушава. Основните прояви на тахикардия, освен сърцебиене, включват замаяност, внезапна слабост и задух. Причините за тахикардия са доста разнообразни. Важно е да се разбере, че самата тахикардия не е заболяване, а симптом или реакция на организма. Така че, това може да се случи като реакция на физически или емоционален стрес, пушене, треска или при прием на определени лекарства. В такива случаи състоянието се нарича физиологична тахикардия. В същото време има патологична тахикардия, при която може да възникне сърцебиене поради различни нарушения на електрическата проводимост на сърцето, патологии на сърдечния мускул и други не-сърдечни фактори. Следователно, лечението на тахикардия изисква установяване на причината и задълбочен преглед от кардиолог и други специалисти. В някои случаи, за да успокоите сърдечния ритъм, е достатъчно да се отпуснете, да се успокоите и да си починете. Това се отнася за онези ситуации, когато тахикардия е провокирана от стрес или стрес. 

Можете също така да приготвите успокояващи билки като пустирник или валериана. Можете да облекчите пристъп на тахикардия, като действате върху блуждаещия нерв. За да направите това, трябва да кашляте и да натискате, както при изхождане. Можете да поставите студен компрес или пакет с лед върху лицето си. Ако това не е възможно, просто се измийте със студена вода. Що се отнася до медикаментозното лечение на тахикардия, то основно включва използването на успокоителни лекарства (валериана, валокордин, корвалол).

 Понякога се използват антиаритмични лекарства, но те могат да се приемат само според указанията на Вашия лекар. При повтарящи се пристъпи на тахикардия лекарите препоръчват да промените начина си на живот: да сведете до минимум консумацията на алкохол и кафе, да се откажете от тютюнопушенето и да се храните правилно и редовно. Тялото трябва да получава достатъчно калий и магнезий, които са необходими за нормалното функциониране на сърцето. За общото укрепване на тялото се препоръчва физическа активност, особено ходене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Pisatel.net

authorОсновната идея е да пишете! Ако обичате да пишете, да споделяте статии, то Писател НЕТ е точно Вашето място за това
Научи повече →Полезни статии

Етикети