Menu

SEO копирайтиг - как да бъдете добър SEO автор?



Днес, без съдържание един сайт става почти неизползваем.


SEO копирайтинг – въведение

SEO копирайтингът е основно умение за всеки, който иска да бъде успешен онлайн. Това е изкуството и науката за създаване на съдържание, което читателите и търсачките обичат еднакво много. Това е ключът към високото класиране и добрите реализации.

SEO копирайтингът е сравнително нова област. Преди сте били или SEO специалист, или копирайтър. Едва през последните години SEO стана по-малко техническо и значението на качественото писане нарасна. Ако все още не сте засегнали тази тема, не се притеснявайте. Нашите съвети за SEO копирайтинг по-долу ще ви научат на много важни неща, на всичко, което трябва да знаете, за да започнете. Ще научите какво точно имаме предвид под SEO копирайтинг и как можете да започнете да го използвате на Вашия сайт, базиран на WordPress.

Какво е SEO копирайтинг?

 

Ко






гато се опитвате да разберете SEO копирайтинг, е полезно да проучите двете части, които съставляват една дума. SEO естествено означава оптимизация за търсачки. Това е метод за оптимизиране на сайт и съдържание за високо класиране в търсачките. От друга страна, копирайтингът е човешката страна. Копирайтърът се опитва да намери правилните думи и изречения, така че посетителите и читателите да предприемат желаното действие. Поради тази причина, за да бъдете ефективен копирайтър, трябва да разбирате психологията на човека, на купувачът, ако говорим за онлайн магазин,  и да разбирате добре аудиторията, за която пишете.

SEO копирайтингът обединява тези две неща, за да създаде завладяващо съдържание, което е насочено както към ключови думи за търсене, така и към сърцата и умовете на читателите. За това дисциплината засяга следните елементи:

Техническото SEO –  всички технически аспекти на оптимизацията за търсачки.

Включва правилно маркиране, бързо зареждане и удобство за мобилни устройства.

Изследването на аудиторията (потребителското поведение) и ключовите думи

Разберете какво пишат хората в търсачките, техните намерения и какво още трябва да знаете за тях.

Създаване на съдържание – Използване на знанията, събрани в предишната стъпка, и превръщането им във висококачествено, подходящо, завладяващо съдържание, което читателите ще харесат.

Оптимизация на вътрешните страници

Довършителните щрихи на съдържанието, така че търсачките да разберат какво е заложено.

Страницата трябва да е структурирана добре, за да може съдържанието по-лесно да се индексира.

Ясно ли е вече? Тогава нека видим как да приложим това на практика. Ще се съсредоточим основно върху всичко, свързано със създаването на съдържание, тъй като техническото SEO наистина е работата на вашият сайт, и като структура, и като дизайн.

Ето ги и топ 4 съвети за SEO копирайтинг от W-SEO.com:

Съвет номер 1 – Търсете, анализирайте и проучете добре ключовите думи

Първата стъпка към създаването на съдържание е да знаете кой ще го чете, да имате ясна представа какъв тип читатели ще го намират.  Разбирането на Вашата аудитория оказва голямо влияние върху Вашето съдържание – от избора на теми, използването на езика до ключовите думи. Това е и причината проучването на потребителите да е част от най-добрите SEO практики.

Как да извършите проучването и анализирането на ключови думи и фрази?

Ето няколко начина да научите повече за вашата аудитория:

Създайте маркетингови герои. Героите са измислени профили на членове на публиката. Те ви помагат да разберете читателите си на лично ниво и ви позволяват да намирате и създавате теми за тях. Това е страхотно маркетингово ръководство. Тествайте своя уеб анализ – Google Analytics и подобни услуги са съкровищница от информация за Вашата аудитория. От това, какво съдържание най-много харесват и какво друго гледат на Вашия сайт до това,  откъде са, можете да научите много от Вашите анализи. Направете анализ на конкурентите – най-ефективното съдържание в сайтовете на конкурентите и коментарите под тях също ще ви информират какво търси Вашата аудитория. Този подход също е идеален. Търсете в социалните мрежи. В нашите усъвършенствани техники за SEO вече споменахме, че потребителите излизат в социалните медии, за да споделят това, което ги интересува. Всичко, което трябва да направите, е да четете и анализирате, за да получите много идеи. Направете проучване на ключовите си думи. Разбира се, класическата SEO работа също е част от изследването на аудиторията. Познаването на ключовите думи и ключови фрази, които Вашата аудитория въвежда в Google, ви позволява да ги разберете на дълбоко ниво.

2. Направете си план за действие

След като сте решили тема и/или ключова дума, е време да започнете да пишете. Ето няколко съвета, за да улесните този процес:

  • Създайте план – Написването на публикация в блог ще бъде много по-лесно, ако имате скеле, с което да работите. За това е планът и тук се случва по-голямата част от работата. За да получите добър контур, решете целта, както и информацията, която искате да включите.
  • Пишете – след като започнете да пишете, просто се съсредоточете върху обема. Не редактирайте, не спирайте, не мислете много за това. Просто се опитайте да изречете думите. Не прекалявайти в мисли върх  граматиката и печатните грешки, това е всичко, за което  можете да се погрижите на по-късен етап, по време на редакцията. Ако имате главен редактор в офиса, чудесно – той ще оправи проблемите от това естество.
  • Структурирайте добре – за да направите текста по-четлив, създайте много абзаци, използвайте заглавия и подзаглавия, списъци  и всичко друго, което прави съдържанието приветливо.
  • Редактиране на вече готовото съдържание. След като стигнете до етапа на редактиране, започва истинската работа. Правилно, фокусирайте се върху структурата на изреченията и абзаците, както и върху потока на текста. Специално за последното използвайте много преходни думи. Професионален съвет: Използвайте раздела за четливост на Yoast SEO.
    Със съветите по-горе създаването на съдържание ще стане много по-лесно. Също така помислете да помолите някой да види Вашия текст, два чифта очи обикновено виждат повече от един.

3. Отделете сериозно внимание върху заглавията

Заглавието е една от най-важните части от Вашето съдържание. Това е първото нещо, което потребителите виждат в търсачките и определя дали ще щракнат до Вашия сайт или не.

Поради тази причина заглавието на Вашето съдържание заслужава специално внимание и внимателно обмисляне. Ако се чувствате неудобно, има добри места да научите как да създавате ефективни заглавия:

Ключът към писането на страхотни заглавия, които привличат повече трафик се крие в това, да разкажете за какво иде реч в самата статия. Съществува понятието, че доброто заглавие е половин статия. Ако заглавието не е приятелски настроено, то шанът потребител да посети Вашият ресурс клони към нулата.
За това, как да съставяте добри заглавия сме писали в предишни статии. Примери можете да видите  тук и тук.

4. Оптимизирайте добре вътрешните страници на сайтовете си

Оптимизацията на страницата е от решаващо значение, за да сте сигурни, че съдържанието ви отговаря на всички необходими SEO параметри. В противен случай голяма част от текст може да бъде далеч от първите резултати в Google, само защото липсват важни маркери.

Ето някои неща, за които трябва да отделите специално внимание:

  • Включете ключовата дума на всички важни места – това означава URL, заглавие, въведение,  имена на файлове с изображения и ALT тагове.
  • Също така обърнете внимание на плътността на ключовите думи (от 0,5% до 2,5% е това, което Yoast препоръчва) и се опитайте да поставите ключови думи на върха във всички случаи.
  • Оптимизирайте своя етикет за заглавие и мета описание – и двете ще се виждат в търсачките. Тагът title може да бъде различен от оригиналното заглавие на публикацията (особено ако оригиналът не съвпада с резултатите от търсенето), докато мета описанието трябва да обобщава съобщението и да съдържа призив за действие.
  • Използвайте изображения и други визуални елементи. Включването на визуално съдържание се разглежда от Google като висококачествен маркер. Това увеличава времето, прекарано в сайта и намалява степента на отпадане. Не забравяйте да компресирате изображения, за да ускорите зареждането и да оптимизирате имена на файлове и ALT тагове.
  • Включете връзки – Уверете се, че имате връзки както към външни сайтове, така и към вашето собствено съдържание. Това е полезно за читателите и също така позволява на Google да разбере по-добре вашата тема и структура на страницата.

Обобщение на статията, касаеща SEO копирайтинг


Имайте предвди, че днес всички дигитални агенции знаят, че качественото съдържание играе ключова роля за доброто класиране в Гугъл. С други думи, трябва да сте изобретателни, креативни и да действате активно, за да се откроите!

Уменията за SEO копирайтинг са нещо, в което всеки собственик на сайт трябва да инвестира. Това е тайният сос за създаване на съдържание, което читателите обичат и се избира от търсачките.

В тази бяха представени 4 важни съвета за SEO копирайтинг. Вече знаете на какво да наблегнете, а ако нещо, което сме пропуснали смятате за изключително важно, ще се радваме да го споделите, като коментирате тази публикация.

Няма как да не признаем, че SEO копирайтингът ще продължи да се развива, така че  това е непрекъснат процес на обучение. Все пак доста приятен процес, който успокоява, действа ободрително и помага на мозъчната активност.


Източник: https://w-seo.com/4-seo-saveta-za-kopirayting-polezni-kakto-za-potrebitelite-taka-i-za-tarseshtite-mashini.html

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Pisatel.net

authorОсновната идея е да пишете! Ако обичате да пишете, да споделяте статии, то Писател НЕТ е точно Вашето място за това
Научи повече →



Полезни статии

Етикети